Smarting logo ny rosa_mobilhuvud

"Min ambition är att konsten får ta plats och att den utstrålar självsäkerhet. Att min konst ger människor energi och glädje."

”Ett verk ur serien ”Elden”.
”Ett verk ur serien ”Elden”.
”Blue & Green Amazing visas på Strandvägen 7A”
”Blue & Green Amazing visas på Strandvägen 7A”
Berätta lite om hur du arbetar med konst och inredning?
– När jag målar en tavla eller skapar ett digitalt verk ser jag framför mig i vilken miljö verket bäst passar in i. Jag målar aldrig på beställning, utan vill vara fri i mitt skapande. Jag skapar konst som människor kan ha i sina hem, på sina kontor eller varhelst de känner för. När jag skapade min digitala serie ”SMOKE” såg jag framför mig att den serien skulle passa bra i ett modernt hus, våning, kontor. Faktiskt hade jag en våning i New York i åtanke under hela skapandeprocessen. ”SMOKE” visas nu i Ewa Borin Gallery – www.ewaborin.com
 
Hur kan du hjälpa företag med inredning, hur arbetar du?
– Jag kan ge tips och idéer på hur deras kontorsmiljö eller verksamhetsmiljö, kan lyftas med konst och skapa trivsel. Jag kan visa hur ett konstverk ger ett lyft på samma sätt som en accessoar i en läcker färg lyfter en hel outfit.
 
Vilka olika former av konst arbetar du med?
– Jag har specialiserat mig på två tekniker – olja och digitalt skapande – som jag konstant förädlar och fördjupar. Det utesluter inte att jag ibland experimenterar med graffiti, akvarell, gouache, foto… det är bra och tillför alltid något. Jag är inte rädd att kasta mig in i ett för mig ”nytt” område, jag ser inga begränsningar, vilket är både skönt och befriande. 
 
Hur började du arbeta med konst?
– Konsten och att skapa har alltid funnits inom mig. Jag har skapat så länge jag kan minnas. På min mammas sida finns många kreativa själar. Som barn ritade och målade jag mycket med min mamma. Hon har ett fantastiskt tålamod ☺
 
Hur länge har du arbetat med konst?
– Jag har mer aktivt målat och deltagit i vissa utställningar de senaste 20 åren. Min 
e-shop/galleri är relativt ny. Där säljer jag och visar delar av min konst. Den utvecklas konstant. Jag har alltid fri frakt på all konst. 
 
Vad vill du förmedla med din konst?
– Jag vill väcka en känsla och beröra med min konst. Jag målar och skapar enligt min egen devis – ”en tavla på en vägg ska vara fullt tillräckligt” ☺
Jag vill väcka en känsla och beröra med min konst. Jag målar och skapar enligt min egen devis – ”en tavla på en vägg ska vara fullt tillräckligt ☺.
 Vad/vilka inspirerar dig?
– Min familj, människor som är generösa och ger av sig själva, resor (inre och yttre), konst i olika former, träning och dans, musik, staden, mode, arkitektur, vackra miljöer, vacker natur, mat och vin…. 

Var tycker du dina tavlor passar speciellt bra?
– I ”rena miljöer”, både i moderna hus, lägenheter och kontor, men även i äldre arkitektur, ex. funkis, sekelskiftesvåningar, slott, herrgårdar, osv. Med ”rena miljöer” menar jag miljöer där det finns en känsla av luftighet och rymd. 
 
Vilken är din ambition med din konst?
– Att väcka uppmärksamhet på ett positivt sätt. Att konsten får ta plats och att den utstrålar självsäkerhet. Att min konst ger människor energi och glädje. 
 
Vad vill du ge dem som köper dina tavlor?
– Ett läckert blickfång, skön energi och en känsla av att ”sticka ut”, dvs. väcka nyfikenhet och uppmärksamhet hos betraktarna. 
 
I vilken/vilka storlekar finns dina konstverk?
– Varierat, men många i storlekar som 100 x 120 cm, 80 x 100 cm samt 70 x 100 cm. 
 
Var kan man se dina tavlor idag?
– Jag visar 6 st. oljemålningar, bland annat verken Blue & Green Amazing, samt en ny digital, limiterad serie ”FLOWERS of 68” på Strandvägen 7A i Stockholm samt i mitt galleri www.ewaborin.com ”FLOWERS of 68” finns både i en svart/vit upplaga samt i multifärg. Serien passar i de flesta miljöer. Med denna serie vill jag framkalla en modern retrokänsla som tar oss tillbaka till Flower Power-eran, men med en futuristisk touch.
”En signerad print ur serien FLOWERS of 68”
”En signerad print ur serien FLOWERS of 68”
Vilken typ av motiv arbetar du med?
– Jag experimenterar med olika typer av tekniker och redskap som exempelvis målarknivar, mina händer, specialkonstruktioner för ett specifikt ändamål, osv.. Jag försöker uppnå ett djup och en 3-D effekt i mina verk. Jag arbetar oftast abstract, men även med olika former och rymder.
Jag experimenterar med olika typer av tekniker och redskap som exempelvis målarknivar, mina händer, specialkonstruktioner för ett specifikt ändamål, osv. Jag försöker uppnå ett djup och en 3-D effekt i mina verk. Jag arbetar oftast abstract, men även med olika former och rymder. 
Vad är aktuellt just nu? 
– Jag arbetar med min serie ”True Blue”. ”True Blue” är en serie oljemålningar i olika storlekar men med en gemensam nämnare, den första målade jag 2008. Jag arbetar även med en ny digital serie samt en serie oljemålningar som heter ”Elden”. Det första verket i den serien är såld till en konstsamlare. 
loading...
Ewa Borin "True Blue". Ett verk ur serien ”True Blue”.
Vad planerar du i framtiden?
– Min förhoppning är att i större utsträckning visa min konst i internationella sammanhang. Förra året ställde jag ut på Tokyo Art Fair. Jag vill också samarbeta med och visa min konst i olika miljöer som hotell, slott, olika typer av showrooms, och andra miljöer som erbjuder fina visningsmöjligheter. För en tid sedan hade jag en spännande diskussion med en kontakt om att visa några verk i samband med modeutställning. The sky is the limit!

Se alla hennes fantastiska verk i Ewa Borin Art Shop.
loading...

EWA BORINS SMARTINGERBJUDANDE!

ERBJUDANDE | Köp någon av Ewa Borins konstverk (se alla hennes kollektioner här) och hon bjuder på en gratis inrednings- och konstkonsultation. (Ewa ger tips och idéer på hur ditt hem, kontorsmiljö eller verksamhetsmiljö, kan lyftas med konst och skapa trivsel.)

Kontakt med Ewa Borin

Konstnär Ewa Borin.
Konstnär Ewa Borin.

Personligt med Ewa Borin

Namn: Ewa Borin
Bor: Stockholm 
Arbetar med: Entreprenör och konstnär.
Erfarenheter: Entreprenör, konstnär, arbetat som VD, projektledare, försäljningsansvarig, tagit fram en app till småbarnsfamiljer om bra mat, tips och recept, dans, teater och sång.
Utställningar: Tokyo International Art Fair, Edsvik Art Fair, So Stockholm Gallery, Handelsbanken, Strandvägen 7A, osv…
Platser jag skulle vilja ställa ut på:
Paris, Dubai, New York.

Favoritfärg: Vit (när det gäller mode).
Besöker gärna: Paris, Rivieran, Champagne, Bordeaux, ja – mitt favoritland är Frankrike. Landet erbjuder så mycket inom konst- /kultur, arkitektur, mat/vin och ett varierat landskap med bra skidåkning, fina stränder och städer fyllda av kultur, vacker arkitektur, mode och upplevelser. 
Skulle vilja: Utveckla fler affärsidéer som jag går och bär på, uppfinna något som bidrar till en bättre värld, delta i fler utställningar, lära mig fler språk, resa mer, designa och ta fram en vacker klädkollektion, få mer tid med min familj. 
Vet mycket om: Kärlek. 
En smart sak jag gjort i livet: Blivit mamma. 
Konstnärer jag beundrar: August Strindberg och Lars Lerin. 
Den vackraste tavlan jag vet: Svårt att begränsa mig till en. 
Konst som tilltalar mig: All konst och alla konstformer som berör.