Smarting logo ny rosa_mobilhuvud

En oförglömlig eftermiddag på Kråkberget

Smarting Session där vi TÄNKER TILLSAMMANS ägde rum en oförglömlig eftermiddag på Kråkberget, en hub för entreprenörer i en gammal 1700-tals gård på Skånegatan 108. Den gemensamma värdegrunden på Kråkberget är hållbarhet och det förstår man väl då de gamla fina husen ligger sida vid sida med koloniodlingar och bisamhällen. 
Vår värd var Johan Damgaard, en serientreprenör som arbetar med att ta fram hållbara produktionssätt för mat och dryck. Senast drev han Johan & Nyström, en kafekedja med eget kaffe som han även sålde till livsmedelshandel och därefter startade han bryggeri och nu driver han Rescued, juicen tom tillvaratar fallfärdig frukt och som leverear i fina glasflaskor till restauranger, kafeer tunt om i Sverige.
Johan fanns med oss under hela Smarting Session onsdagen den 7 november 14-16 och gav oss många smarta tips. Medverkande var flera från modebranschen, förlagsbranschen, produktion, design. En gemensam nämnare för deltagarna var konfektion (mode) produktion med betoning på hållbarhet och möjliga lösningar för en mer hållbar produktion och konsumtion.Underbar miljö, det behöver inte vara högt i tak för att vi ska kunna tänka tillsammans!

Kråkberget ligger i de mest pittoreska delarna av söder, långt från bilar och brus med en känsla av att vara nära naturen.Miljön och Johan Damgaards energi liksom deltagarna bifrog till en fantastisk Smarting Session!

Serieentreprenören Johan Damgaard, skaparen av Johan & Nyström som numera driver Rescued. Här pratar han om sin resa och behovet att omge sig med smarta människor.

Smarting Annette Lind Abrahamsson som driver Legnology - hållbara strumpbyxor som förbättrar cirkulationen och din shape - förklarar hur det går till när man sorterar ut olika textilier för återanvändning i ny produktion.

En gemensam nämnare för deltagarna var konfektion (mode) produktion med betoning på hållbarhet och möjliga lösningar för en mer hållbar produktion och konsumtion.

Vad Annette också berättade var att hon dagen efter skulle bege sig till ett labb i Luleå (knutet till skogsindustrin) för att utvärdera ett mer hållbart material än nylon (plast) till strumpbyxorna!

På denna Smarting Session som vi nu genomförde för tredje gången satt vi alla gemensamt och tänkte tillsammans.

Nästa Smarting Session är den 6 december i Christmas Lobby - en julbutik där vi handlar av entreprenörer. Samma tid 14.00-16.00