Smarting logo ny rosa_mobilhuvud

Möt Alexandra Lidén |
redaktionschef och förläggare med fingertoppskänsla

3:51

Alexandra brinner för att förmedla berättelser som berör – i läcker förpackning. Hon arbetar ofta med kända personer som har en speciell historia att berätta.

"I dag är det så svårt att slå igenom om man inte redan har en fanbase eller egna kanaler ut till sina läsare. Därför är det viktigt att ha en fingertoppskänsla för vad som kan bli succéer. Ofta är det specialämnen som är intressanta och just nu är hälsa stort.”

Alexandra har genom sin långa karriär inom förlagsvärlden på Bonniers och nu på Lava förlag många stora och spännande bokprojekt bakom sig. Praktverk som Richard Juhlins bok "En doft av Champagne”, Yoga Girls bok med sin egen berättelse och övningar, och höstens brännande viktiga succébok "me too – så går vi vidare", med Alexandra Pascalidou som huvudredaktör. I pipeline ligger ytterligare en lyxig champagnebok, poddaren Nemo Hedéns självbiografi och Pamela Anderssons bok om hur hon hanterat sin cancer.

Vi frågade Alexandra vilka de största misstagen författare ofta gör, vilket som är hennes drömprojekt, vilka misstag hon själv gjort i sin karriär, vilket projekt hon är mest stolt över och vad som är smart att göra om man vill ge ut sin egen bok med mera. Se smartingfilmen om Alexandra Lidén där hon delar med sig av sina erfarenheter.

Personligt med
Alexandra Lidén

Mitt smultronställe i Stockholm: Punk Royale – knasig krog med mycket god mat
Favoritmat och -dryck: Grönsaker och seafood, te och så champagne såklart
Läser gärna: Starka romaner, gärna av unga författare som använder språket på ett nytt sätt
Spännande person jag skulle vilja träffa: Barack Obama
Gör jag gärna när jag har egentid: Lyssnar på ljudböcker och går en promenad
Det bästa jag vet är att: hänga med barnen
Den smartaste personen jag vet är: min kompis Christina med sitt brinnande intellekt och intresse för udda saker.

Kontakt:
alexandra@maxium.se